Monachium
Delegacje i wyjazdy studyjne
Podróż studyjna do Bawarii pt. „Alternatywy dla produktów mlecznych - żywność roślinna i komórkowa”
Język spotkania
Wydarzenie będzie tłumaczone symultanicznie (polski-niemiecki)
Koszt udziału w podróży wynosi 340 Euro netto/osoba plus koszty podróży do Bawarii. Opłata za drugą osobę wynosi 700 Euro netto.

Płatność dokonywana jest na podstawie faktury VAT z 7-dniowym terminem płatności. Uczestnicy są zobowiązani do uczestnictwa w całym programie wyjazdu. Istnieje możliwość przedłużenia pobytu we własnym zakresie.

Organizator zapewnia wyżywienie, zakwaterowanie, transport na miejscu, tłumaczenie oraz ubezpieczenie.
Początek wydarzenia
17.06.2024 · 17:00
Koniec wydarzenia
21.06.2024 · 14:00
Organizatorzy
Organizatorzy

Polsko-Niemiecka Izba Przemysłowo Handlowa (AHK Polska) zaprasza do udziału w podróży studyjnej do Bawarii pt. „Alternatywy dla produktów mlecznych - żywność roślinna i komórkowa” w dniach 17-21 czerwca 2024.

WYJAZD POTWIERDZONY!

 

Rynek roślinnych alternatyw dla produktów mlecznych i mięsnych w Europie rozwija się bardzo dynamicznie i jest obecnie ważnym trendem w branży spożywczej. Jak podał portal Agronomist, szacuje się, że do 2029 roku światowy rynek roślinnych alternatyw mięsa może osiągnąć wartość 140 miliardów dolarów, zdobywając 10% światowego przemysłu mięsnego.

Rynek niemiecki nie pozostaje bierny względem tych prognoz: bawarskie firmy technologiczne już dziś oferują szeroki wachlarz usług związanych z produkcją roślinnego białka, a Uniwersytet Techniczny w Monachium (TUM) w kampusie Weihenstephan otworzył pierwszą na świecie profesurę w dziedzinie rolnictwa komórkowego (Cellular Agriculture).

Wizyta w kampusie i spotkanie z profesorem Mariusem Henkelem, kierownikiem Cellular Agriculture przewidziana jest w programie podróży.

Program podróży obejmuje wizyty w bawarskich firmach, stowarzyszeniach i na uczelniach, które od lat intensywnie zajmują się tematyką alternatyw białkowych i oferują rozwiązania techniczne umożliwiające wdrożenie tego typu produkcji. Jest to niezwykła okazja do zapoznania się z innowacjami z obszaru spożywczego z zakresu białka roślinnego i żywności komórkowej oraz nawiązania ciekawych, wartościowych kontaktów biznesowych.

Szczegółowy program* wyjazdu znajdą Państwo TUTAJ.

Podróż studyjna skierowana jest do przedstawicieli i ekspertów z branży spożywczej, w szczególności mleczarskiej. Serdecznie zapraszamy producentów żywności, którzy już mają w swojej ofercie roślinne alternatywy produktów mięsnych, jak i tych, którzy dopiero planują rozwój w tym kierunku.

Projekt jest dofinansowany ze środków Bawarskie Ministerstwo Gospodarki, Rozwoju Regionalnego i Energii oraz organizowany przez Bayern International i Herberz Dairy Food Services.

*Organizator zastrzega sobie prawo do dokonywania zmian w programie wyjazdu.

Katarzyna Wojnicka

Katarzyna Wojnicka

Indywidualne Doradztwo Rynkowe

Program podróży studyjnej

Formularz zgłoszeniowy